Bio & Ambachtelijk gekweekt vlees

Onze winkel

Vlees in de toonbank

Vrouwelijke runderen cultiveren tijdens het afmesten wat meer vet in het vlees dan de mannelijke dieren. Daardoor biedt hun vlees méér smaak, is het malser en roder. Al naargelang de vraag wordt iedere week een slachtrijp rund verwerkt voor onze winkel. Verschillende rassen komen zo aan bod en de meeste delen van een geslacht rund belanden in onze koeltoonbank. De stukken worden beschreven en wekelijks opgelijst op deze site (onderaan deze pagina).

Zo heb je ook vlees van het kalf, die zolang als nodig, werd gezoogd door de moederkoe. Verder bieden we het favoriete vlees van het scharrelvarken, de kip en het lam aan. Dit vlees wordt bij bevriende kwekers aangekocht, eveneens met respect voor milieu en dier. Bij “Over Vlees”  is echter nog meer te vinden in de schappen. Er is plaats voor zuivelproducten uit onze regio, wat kruiden en toebehoren voor de barbecue en zelfs een heerlijke fles wijn.

De smaak van eigen vlees

Onze runderen worden hoofdzakelijk met gras gevoed. Goed verzorgde vette polderweiden bepalen de goeie smaak en de mooie kleur van hun vlees. Daarnaast wordt de natuurlijke grasvoeding aangevuld met een mengeling van streekeigen granen en gewassen. Onze dieren krijgen wel de nodige tijd om z­ich te bevlezen en mooi vet te worden. De intramusculaire samenstelling is bepalend voor de smaak en het trage aandikken is hiervoor van groot belang.

Door het rund stress-loos te slachten in een lokaal slachthuis, nadien van oudsher een tiental dagen te laten bekoelen (tot zichzelf laten komen) om pas daarna te versnijden, bekom je uiteindelijk de heerlijkste smaken op je bord.

Deze lijst wordt wekelijks aangepast al naar gelang het aanbod van het ras, de timing van het slachten en de rijping van het vlees.